
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cukru
- 220 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 2 żółtka
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 275 g mąki pszennej
- 40 g skrobi ziemniaczanej
- 1 szczypta soli
- 150 dżemu gładkiego, gęstego, np. truskawkowego
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 43 kcal / 182 kJ
- Białko
- 0.4 g
- Tłuszcz
- 2.5 g
- Węglowodany
- 5.1 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Czekoladowa gąsienica
3 godz. 15 min
Ciastka „kwiatki” na patyku
2 godz. 5 min
Ciasteczka maślane
40 min
Ciasteczka czekoladowe
45 min
Kruche ciasteczka kokosowe
1 godz. 10 min
Oponki drożdżowe z pomarańczową nutą
2 godz. 15 min
Amerykańskie pączki "donuts"
2 godz. 45 min
Fińskie ciasteczka zimowe (Joulutorttu)
1 godz. 15 min
Baletki
1 godz. 10 min
Biszkopciki z galaretką w czekoladzie
3 godz. 50 min
Herbatniki
2 godz. 15 min
Ciasteczka ślimaczki
2 godz.