Urządzenia i Akcesoria
Bułeczki z solą gruboziarnistą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
15 sztuk
Składniki
-
40 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia przystawki Varoma, papieru do pieczenia i bułeczek
-
430 g wody
-
40 g mleka
-
5 g cukru
-
10 g soli
-
5 g drożdży świeżych pokruszonych
-
400 g mąki manitoba, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu400 g mąki pszennej chlebowej (typ 750), plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1000 g wody do Mycia Wstępnego
-
1 łyżeczka octu do Mycia Wstępnego
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
sól gruboziarnista do posypania bułeczek
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
305 mg
Białko
3.2 g
Kalorie
523 kJ /
125 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
20.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Burgery bánh mì z marynowanymi warzywami
1 godz.
Placuszki z salsefii
1 godz.
Aioli
5 min
Pierożki na parze z wieprzowiną
1 godz.
Pierożki wonton z serem kozim i sosem Pistou
40 min
Babeczki ziemniaczane
1 godz. 10 min
Burgery z łososia
50 min
Bułki orkiszowe
23 godz. 40 min
Zakręcone frytki z sosem czosnkowym (TM5)
45 min
Pulpety perłowe z ryżem
2 godz.
Smażone pierożki wonton
1 godz. 25 min
Słodki kalendarz adwentowy
1 godz. 20 min