Bułeczki z solą gruboziarnistą

Bułeczki z solą gruboziarnistą

3.7 30 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
15 sztuk

Składniki

  • 40 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia przystawki Varoma, papieru do pieczenia i bułeczek
  • 430 g wody
  • 40 g mleka
  • 5 g cukru
  • 10 g soli
  • 5 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 400 g mąki pszennej chlebowej (typ 750), plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    400 g mąki manitoba, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 1000 g wody do Mycia Wstępnego
  • 1 łyżeczka octu do Mycia Wstępnego
  • 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • sól gruboziarnista do posypania bułeczek

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 305 mg
Białko 3.2 g
Kalorie 523 kJ / 125 kcal
Tłuszcz 3 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Węglowodany 20.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...