Bułeczki z solą gruboziarnistą
TM6

Bułeczki z solą gruboziarnistą

3.7 (27 ocen)

Składniki

  • 40 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia przystawki Varoma, papieru do pieczenia i bułeczek
  • 430 g wody
  • 40 g mleka
  • 5 g cukru
  • 10 g soli
  • 5 g drożdży świeżych, pokruszonych
  • 400 g mąki pszennej chlebowej (typ 750), plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    lub 400 g mąki manitoba, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 1000 g wody, do Mycia Wstępnego
  • 1 łyżeczka octu, do Mycia Wstępnego
  • 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • sól gruboziarnista, do posypania bułeczek

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
523 kJ / 125 kcal
Białko
3.2 g
Węglowodany
20.8 g
Tłuszcz
3 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Błonnik
0.9 g
Sód
305 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy