
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia przystawki Varoma, papieru do pieczenia i bułeczek
- 430 g wody
- 40 g mleka
- 5 g cukru
- 10 g soli
- 5 g drożdży świeżych, pokruszonych
-
400
g mąki pszennej chlebowej (typ 750), plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
lub 400 g mąki manitoba, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu - 1000 g wody, do Mycia Wstępnego
- 1 łyżeczka octu, do Mycia Wstępnego
- 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- sól gruboziarnista, do posypania bułeczek
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 523 kJ / 125 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 20.8 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 305 mg
Alternatywne przepisy
Pizza 4 sery
2h 15min
Orkiszowa pizza z szynką długodojrzewającą
35 Min
Pizza marinara
1 Std. 35 Min
Chleb drwala
24h 30 min
Świderki z makiem
2h 10min
Ciasto na pizzę na odrobinie drożdży
23 Std. 10 Min
Czarne bułki do burgerów
2h
Focaccia na długo rosnącym cieście
20 godz.
Ciasto na pizzę na zakwasie
19hod. 15min
Domowy napój sojowy i bułeczki na parze
5 Std. 30 Min
Drożdżowy chlebek oliwny (Pompes à l'huile)
3h
Tacos z trzema nadzieniami (z kurczaka, z krewetek i wegańskie z czerwonej fasoli) i sosem tahini
1 Std.