Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 300 g śliwek, bez pestek, przekrojonych na pół
-
300
g cukru żelującego 1:1
lub 150 g cukru żelującego 2:1 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 6004 kJ / 1435 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 354.7 g
- Tłuszcz
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 min
Powidła wiśniowe
1j 55 menit
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1h 30min
Dżem z jabłek i kiwi
40min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 min
Dżem z czarnej porzeczki
35 Min
Konfitura jabłkowa z migdałami
1h 30min
Powidła śliwkowe
2h
Konfitura brzoskwiniowo-żurawinowa
1h 25min
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1h 15 min
Dżem truskawkowo-jabłkowy
45min