
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 300 g śliwek bez pestek, przekrojonych na pół
-
300
g cukru żelującego 1:1
lub 150 g cukru żelującego 2:1 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 356.9 kcal / 1493.1 kJ
- Białko
- 0.7 g
- Tłuszcz
- 0.6 g
- Węglowodany
- 92.2 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Sód
- 1.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dżem z winogron
30 min
Powidła śliwkowe
2 godz.
Dżem mirabelkowy z wanilią
35 min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 min
Dżem malinowy
40 min
Dżem z jabłek i kiwi
40 min
Konfitura brzoskwiniowo-żurawinowa
1 godz. 25 min
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 godz. 30 min
Powidła śliwkowo-czekoladowe
1 godz. 30 min
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 min
Dżem truskawkowo-jabłkowy
45 min