Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 300 g śliwek, bez pestek, przekrojonych na pół
-
300
g cukru żelującego 1:1
lub 150 g cukru żelującego 2:1 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 6004 kJ / 1435 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 354.7 g
- Tłuszcz
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 Std. 30 Min
Dżem truskawkowo-jabłkowy
45 min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25min
Dżem z jabłek i winogron
45 min
Dżem malinowy
40 Min
Dżem z jabłek i kiwi
40 Min
Dżem pomarańczowo-jabłkowy z płatkami migdałowymi Elżbiety Cybak
45 min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25min
Powidła wiśniowe
1 godz. 55 min
Dżem mirabelkowy z wanilią
35 min
Dżem z winogron
30 min
Powidła śliwkowe
2 Std.