Pomarańczowa babka piaskowa bezglutenowa

Pomarańczowa babka piaskowa bezglutenowa

4.1 238 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
16 kawałków

Składniki

  • skórki z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki
    10 g
  • jajek
    5
  • cukru
    200 g
  • soli
    1 szczypta
  • masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
    200 g
  • skrobi ziemniaczanej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
    280 g
  • proszku do pieczenia bezglutenowego
    1 czubata łyżeczka
  • soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
    25 g
Lukier pomarańczowy
  • cukru
    150 g
  • soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
    30 g

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 273 kcal / 1142.8 kJ
Białko 2.2 g
Tłuszcz 12.4 g
Węglowodany 38.2 g
Błonnik 0.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...