Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g skórki z pomarańczy, ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki
- 5 jajek
- 200 g cukru
- 1 szczypta soli
- 200 g masła, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 280 g skrobi ziemniaczanej, plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
- 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia, bezglutenowego
- 25 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
Lukier pomarańczowy
- 150 g cukru
- 30 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 1142.8 kJ / 273 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 38.2 g
- Tłuszcz
- 12.4 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami
1h 10min
Kruche słone ciasteczka (bez glutenu)
1h 20 min
Naleśniki z mąki ryżowej
35 Min
Bagietki bezglutenowe na piwie
15h
Bezglutenowy chleb ryżowy z kaszą gryczaną
1h 30min
Mazurek bezglutenowy
2h 15min
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3 Std. 10 Min
Naleśniki z mąki kukurydzianej
30min
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2 Std. 45 Min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2 godz. 25 min
Pizza bezglutenowa z szynką parmeńską i rukolą
1h 30min
Sernik wiedeński z polewą czekoladową
8h