
Urządzenia i Akcesoria
Pomarańczowa babka piaskowa bezglutenowa
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
16 kawałków
Składniki
-
10 g skórki z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki
-
5 jajek
-
200 g cukru
-
1 szczypta soli
-
200 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
280 g skrobi ziemniaczanej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
-
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego
-
25 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
Lukier pomarańczowy
-
150 g cukru
-
30 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
273 kcal /
1142.8 kJ
Białko
2.2 g
Tłuszcz
12.4 g
Węglowodany
38.2 g
Błonnik
0.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WYJĄTKOWE BABKI!
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Bezglutenowe bułki na proszku do pieczenia
1 godz. 20 min
Pizza bezglutenowa z szynką parmeńską i rukolą
1 godz. 30 min
Ciasto marchewkowo-jabłkowe
1 godz. 30 min
Kukurydziany biszkopt z owocami
1 godz.
Ciasto marchewkowo-pomarańczowe (bez glutenu)
2 godz.
Focaccia (bez glutenu)
1 godz.
Naleśniki z mąki kukurydzianej
30 min
Red Velvet - ciasto buraczane
1 godz. 30 min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2 godz. 25 min
Babka limonkowa z twarogiem
1 godz. 30 min
Babka piaskowa "Fix"
1 godz. 30 min
Biszkopt migdałowy (bezglutenowy)
4 godz.