Urządzenia i Akcesoria
Pomarańczowa babka piaskowa bezglutenowa
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
16 kawałków
Składniki
-
10 g skórki z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki
-
5 jajek
-
200 g cukru
-
1 szczypta soli
-
200 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
280 g skrobi ziemniaczanej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
-
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego
-
25 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
Lukier pomarańczowy
-
150 g cukru
-
30 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
2.2 g
Kalorie
1142.8 kJ /
273 kcal
Tłuszcz
12.4 g
Błonnik
0.1 g
Węglowodany
38.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WYJĄTKOWE BABKI!
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bezglutenowe naleśniki z kaczką po pekińsku
8 h 50 min
Bezglutenowy spód do tarty
35 min
Kukurydziany biszkopt z owocami
1 h
Naleśniki z mąki kukurydzianej
30 min
Naleśniki z mąki ryżowej
35 min
Mazurek bezglutenowy
2 h 15 min
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3 h 10 min
Bezglutenowy chleb ryżowy z kaszą gryczaną
1 h 30 min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2 h 25 min
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami
1 h 10 min
Biszkopt migdałowy (bezglutenowy)
4 h
Ciasto marchewkowo-pomarańczowe (bez glutenu)
2 h