Pomarańczowa babka piaskowa bezglutenowa

Pomarańczowa babka piaskowa bezglutenowa

4.2 255 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
16 kawałków

Składniki

  • 10 g skórki z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki
  • 5 jajek
  • 200 g cukru
  • 1 szczypta soli
  • 200 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
  • 280 g skrobi ziemniaczanej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego
  • 25 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
Lukier pomarańczowy
  • 150 g cukru
  • 30 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 kawałek

Białko 2.2 g
Kalorie 1142.8 kJ / 273 kcal
Tłuszcz 12.4 g
Błonnik 0.1 g
Węglowodany 38.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...