
Urządzenia i Akcesoria
Pomarańczowa babka piaskowa bezglutenowa
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
16 kawałków
Składniki
-
skórki z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki10 g
-
jajek5
-
cukru200 g
-
soli1 szczypta
-
masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy200 g
-
skrobi ziemniaczanej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy280 g
-
proszku do pieczenia bezglutenowego1 czubata łyżeczka
-
soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego25 g
Lukier pomarańczowy
-
cukru150 g
-
soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego30 g
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
273 kcal /
1142.8 kJ
Białko
2.2 g
Tłuszcz
12.4 g
Węglowodany
38.2 g
Błonnik
0.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WYJĄTKOWE BABKI!
10 Przepisów
Polska
Polska