Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- 125 g masła, schłodzonego, pokrojonego na kawałki
- 250 g mąki pszennej
- 70 g cukru
- 50 g wody
Krem
- 250 g sera mascarpone, podzielonego na kawałki
- 2 łyżki cukru pudru (patrz wskazówka)
- 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- owoce sezonowe, np. truskawki, maliny, borówki, do dekoracji
- liście mięty, świeże, do dekoracji
- czekolada, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 628.3 kJ / 150.2 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 14.5 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.7 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 46.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pierogi z serem i jagodami
1 Std. 15 Min
Tartaletki z truskawkami
1 Std. 20 Min
Pierogi z truskawkami ze śmietaną i miętowym cukrem
2h
Tartaletki z mrożonym kremem cytrynowym
3h 50min
Ptysie
2h 15min
Królewiec
9h 45min
Rurki z kremem
3 Std.
Biszkopt
1 Std. 50 Min
Tort biszkoptowy z masą z mascarpone
2h 55min
Rogaliki z marmoladą
50min
Malinowa chmurka
12h 5min
Karpatka
5h