
Urządzenia i Akcesoria
Tort bezowy z kremem budyniowym i sosem malinowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 40 min
10 porcji
Składniki
Budyń do kremu
-
500 g mleka w temp. pokojowej
-
5 żółtek
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
55 g mąki pszennej
-
40 g skrobi ziemniaczanej
Blaty bezowe
-
8 białek (ok. 250 g)
-
350 g cukru
-
1 szczypta soli
-
2 czubate łyżeczki skrobi ziemniaczanej
-
1 łyżeczkę białego octu winnego
Krem budyniowy
-
200 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
120 g cukru pudru
-
30 - 40 g likieru pomarańczowego, np. Cointreau®
Sos malinowy
-
50 - 100 g cukru
-
500 g malin, świeżych
-
migdały, w płatkach do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
501.3 kcal /
2097.3 kJ
Białko
6.4 g
Tłuszcz
20.2 g
Węglowodany
71.9 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Sód
82.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CIASTA I DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska