
Urządzenia i Akcesoria
Tort bezowy z kremem budyniowym i sosem malinowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 40 min
10 porcji
Składniki
Budyń do kremu
-
mleka w temp. pokojowej500 g
-
żółtek5
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
mąki pszennej55 g
-
skrobi ziemniaczanej40 g
Blaty bezowe
-
białek (ok. 250 g)8
-
cukru350 g
-
soli1 szczypta
-
skrobi ziemniaczanej2 czubate łyżeczki
-
białego octu winnego1 łyżeczkę
Krem budyniowy
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)200 g
-
cukru pudru120 g
-
likieru pomarańczowego, np. Cointreau®30 - 40 g
Sos malinowy
-
cukru50 - 100 g
-
malin, świeżych500 g
-
migdały, w płatkach do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
501.3 kcal /
2097.3 kJ
Białko
6.4 g
Tłuszcz
20.2 g
Węglowodany
71.9 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Sód
82.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CIASTA I DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska