Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 - 700 g chicken wings
- 70 g dark soy sauce
- 40 g light soy sauce
- 40 g Chinese cooking wine
- 2 cm piece fresh ginger, cut into slices
- 1 - 2 tsp salt, to taste
- 1 star anise
- 1 cinnamon quill
- 3 - 4 pieces orange peel (1 x 4 cm strips) (see Tips)
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into halves
- 1400 g water, to cover ingredients (not higher than the 2L maximum fill level)
- Wartości odżywcze
- na 1 Complete recipe
- Kalorie
- 282 kJ / 67.1 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 7.1 g
- Tłuszcz
- 2.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 4083.4 mg
Alternatywne przepisy
Green tea ice cream (TM6 only)
24 Std. 30 Min
Ginger beef and sugar snap peas with rice
1 godz. 45 min
Sous vide chicken ballotine with red capsicum sauce (TM6)
2 Std. 5 Min
Nam Jim
10min
Chicken stock powder
6h 35min
Sous vide salmon with avocado cream (TM6)
1h 5min
Beef rendang
6 godz. 20 min
Sous vide rare beef steak with béarnaise sauce (TM5)
2h 20min
Malay-style coconut chicken
25 Std. 40 Min
Larb (spicy minced chicken salad)
40 min
Tom kha gai (Thai chicken coconut soup)
30 min
Sweet chilli sauce
1h 5min