![Asian master stock Asian master stock](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/893957fe-8a36-4cb3-852a-0d21a12c1861/Derivates/92f51709-d4f7-43d1-a5b9-69d93ef2e5e5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 - 700 g chicken wings
- 70 g dark soy sauce
- 40 g light soy sauce
- 40 g Chinese cooking wine
- 2 cm piece fresh ginger, cut into slices
- 1 - 2 tsp salt, to taste
- 1 star anise
- 1 cinnamon quill
- 3 - 4 pieces orange peel (1 x 4 cm strips) (see Tips)
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into halves
- 1400 g water, to cover ingredients (not higher than the 2L maximum fill level)
- Wartości odżywcze
- na 1 Complete recipe
- Kalorie
- 282 kJ / 67.1 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 7.1 g
- Tłuszcz
- 2.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 4083.4 mg
Alternatywne przepisy
Nyonya Spice Paste
15 min
Gyoza meatballs
35 min
Carrot kimchi
Brak ocen
Mala Bakkwa
4sa 35 dk
Lap Mei Fun (Chinese Waxed Meat Rice)
1h
Turkey roulade with peaches and apricots
2 godz. 10 min
Red Thai Curry Paste
25 Min
Pear shrub
48h 35min
Ayam golek (coconut roasted spiced chicken)
3h 20min
Lupin with broad bean salad
45min
Pork and coriander steamed dumplings (shumai)
1h
Prawn dumplings (xia jiao)
1h 15min