![Bun bo hue (spicy noodle soup) Bun bo hue (spicy noodle soup)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3E4D3DD9-3FAB-4C2A-998D-C90C4AEF7E3E/Derivates/C51DD34C-378E-4534-9B6B-913BDF628F25.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Stock
- 400 g oxtail pieces (5-6 cm - see Tips)
- 450 - 550 g pork rashers, rind removed and meat cut into halves
- 4 stalks fresh lemongrass, white part only, bruised and cut into halves; green part reserved for later use
- 1 brown onion (approx. 120 g), cut into halves
- 2 tsp shrimp paste (see Tips)
- 1 tbsp salt
- 900 - 1000 g water, plus extra as needed (approx. 300-400 g)
Soup
- 100 g fresh bean sprouts, to serve
- 100 - 150 g purple cabbage, cut into thin slices, to serve
- 2 spring onions/shallots, cut into thin slices on the diagonal, to serve
- 8 sprigs fresh coriander, leaves only, to serve
- 6 sprigs fresh Thai basil, leaves only, to serve
- 1 fresh long red chilli, trimmed, deseeded if preferred and cut into thin slices, to serve
- 1 white onion (approx. 150 g), cut into thin slices
- water and boiling water, for soaking, plus extra as required to top up stock
- 200 g flat rice stick noodles
- 30 g oil
- 2 tsp annatto seeds (see Tips)
- 70 g eschalot
- 3 garlic cloves
- 3 tsp dried chilli flakes
- 2 tbsp fish sauce
- 1 tbsp palm sugar (2 cm cube)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2890.6 kJ / 688.3 kcal
- Białko
- 29.7 g
- Węglowodany
- 17.7 g
- Tłuszcz
- 56 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.6 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 2524.5 mg
Alternatywne przepisy
Turmeric fried chicken
13 Std. 10 Min
Bot chien (rice flour cake) with pickled vegetables
26sa 50 dk
Bun bo vien cha gio (meatballs and noodles with spring rolls)
1 Std. 10 Min
Tamarind paste
45min
Chinese greens with XO sauce
1 Std. 50 Min
Master stock chicken
1h 30min
Mango lassi
5 min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45min
Shui zhu niu rou (chilli beef)
20p
Mexican shredded beef cheeks with quinoa chia tortillas
4h
Sambal oelek
20p
Vietnamese mixed meat pho
1 Std. 50 Min