![Banh mi (Vietnamese sandwich) Banh mi (Vietnamese sandwich)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/77DB3723-F804-4547-8FA2-511CFFEBE1A7/Derivates/EB58A60C-BD70-4BDB-8AC7-D4BE3AB34E8B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinated pork
- 300 g boneless pork shoulder, cut into slices (approx. 1 cm thick)
- 60 g sugar
- 2 tsp fish sauce
- ¼ tsp ground black pepper
- 2 eschalots
- 1 garlic clove
- 1 tsp sesame oil
- 1 tbsp soy sauce
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only, crushed and cut into pieces (approx. 3 cm)
- 500 g water
- vegetable oil, for frying
Pickled carrot
- 100 g white wine vinegar
- 70 g sugar
- ½ tsp salt
- 1 carrot, peeled into ribbons
Chicken liver pâté
- 1 garlic clove
- ½ brown onion (approx. 60 g)
- 40 g salted butter
- 250 g chicken livers, washed, trimmed and cut into pieces (approx. 4 cm)
- 2 tsp fish sauce
- 1 tbsp brandy
- 2 pinches ground black pepper
- 30 g pouring (whipping) cream
Assembly
- 1 baguette (see Tips)
- 50 g mayonnaise (see Tips)
- 10 slices pickled jalapeño chillies
- ¼ cucumber, cut into thin slices
- 4 sprigs fresh coriander leaves, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3150.3 kJ / 750.1 kcal
- Białko
- 34.3 g
- Węglowodany
- 70.5 g
- Tłuszcz
- 34.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.5 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 1795 mg
Alternatywne przepisy
Wonton soup
1 Std.
Ma yi shang shu (sweet potato noodles with pork)
20 min
Jalapeño poppers
35min
Asian chicken noodle salad
45min
Bun bo vien cha gio (meatballs and noodles with spring rolls)
1 Std. 10 Min
Cobb salad with buttermilk dressing
1 Std.
Steamed pork pancakes (Bianca Mazur)
28 Std. 20 Min
Asian beef salad with peanut dressing
30 Min
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2h
Pork and prawn dumplings
55 Min
Cha gio (spring rolls)
55 Min
Vietnamese mixed meat pho
1h 50min