Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g white rice
- water, for soaking
- 100 g dried mung beans (see Tips)
Nuoc cham dressing
- 2 garlic cloves
- 1 fresh bird's eye chilli, trimmed and deseeded if preferred
- 60 g fish sauce
- 60 g white vinegar
- 125 g unsweetened coconut water
- 2 tbsp caster sugar
- 2 tbsp lime juice
Pork and prawn filling
- 500 g water
- 200 - 250 g boneless skinless pork belly
- 150 g peeled raw prawns
- 1 pinch salt
Crêpes
- 300 g water
- ½ tsp ground turmeric
- 50 g coconut cream
- oil, for frying
- ½ brown onion, cut into slices
- 4 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices
- 200 g fresh bean sprouts
- 6 - 8 lettuce leaves
- fresh coriander leaves, to serve
- fresh mint leaves, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1351.3 kJ / 321.7 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 32.2 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 910.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wonton soup
1h
Vietnamese mixed meat pho
1h 50 min.
Dan dan mian (dandan noodles)
1 Std. 10 Min
Banh mi (Vietnamese sandwich)
4 godz. 35 min
Char siew sauce
10min
Gado gado
1h
Prawn wontons
2h
Asian cucumber salad
10min
Pork and shiitake mushroom rice paper rolls with Holy Trinity sauce
45min
Ma po dou fu (mapo tofu)
15min
Char siu bao pork buns
6h 35min
Wonton soup (pork)
45min