Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g water
- 8 eggs, room temperature (see Tips)
- 150 g brown onion, cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 5 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 fresh long red chillies, trimmed and cut into halves
- 20 g ghee (see Tips)
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp garam masala
- ½ - 1 tsp salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper
- 400 g coconut milk
- fried shallots, to serve
- fresh coriander leaves, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1624.6 kJ / 386.8 kcal
- Białko
- 17.7 g
- Węglowodany
- 6.8 g
- Tłuszcz
- 32.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.5 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 776.1 mg
Alternatywne przepisy
Potato karakari
50min
Sago custard puddings
35 Min
Sambal goreng (chilli stir-fried vegetables and prawns)
30 Min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1h 20min
Avial (vegetables in yoghurt)
30 Min
Curried chicken rasam
50min
Pepper rasam
15 Min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 Min
Aloo tikki
55 Min
Sambal udang
50min
Sabji (vegetable) curry
30 Min
Biryani
1 godz. 25 min