Wersje kompatybilne
Black sticky rice with taro and blue matcha ice cream (Luke Nguyen)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Blue matcha ice cream
- 1 tbsp blue matcha powder (see Tips)
- 3 tbsp hot water
- 3 egg yolks
- 80 g sugar
- 250 g pouring (whipping) cream
Sweetened coconut cream
- 250 g coconut cream
- 1 tsp potato starch
- 1 tbsp caster sugar
Black sticky rice with taro
- 250 g black glutinous rice (see Tips)
- 900 g cold water, plus extra for soaking
- 1500 g boiling water
- 2 tsp salt
- 200 g taro, peeled and cut into cubes (1 cm - see Tips)
- 250 g coconut cream
- 145 g caster sugar
- 1 tbsp sesame seeds, toasted, for garnishing
- 40 g coconut flakes, toasted, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4713.6 kJ / 1122.3 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 124.1 g
- Tłuszcz
- 65 g
- Tłuszcz nasycony
- 44.8 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 1160.2 mg
Alternatywne przepisy
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2h
Taiwanese traditional Pork floss
1h 40min
Mixed mushroom congee with pickled eggs
24h 40min
Fruit ice cream
10min
Ayam golek (coconut roasted spiced chicken)
3sa 20 dk
Dou sha (red bean paste)
49 Std. 10 Min
Cream of Lotus
40 min
Chicken banh mi
4 Std. 35 Min
Banh xeo (crispy Vietnamese pancake)
24h 55min
Mantou buns
1 godz. 30 min
Traditional hommus
25h 5min
Dou sha bao (red bean paste buns)
9 godz. 30 min