![Korean marinade Korean marinade](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9FDF3F4C-4A55-4C60-BB86-80CD3B17EEC5/Derivates/7b91a59e-674f-4ba3-8f27-06ab6d480a50.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 garlic cloves
- 20 g fresh ginger
- 100 g pear, unpeeled and cored
- 120 g water
- 120 g soy sauce
- 100 g palm sugar, cut into pieces (2 cm)
- 20 g rice wine vinegar
- 1 tbsp Korean chilli paste (gochujang) (see Tips)
- 1 tbsp sesame oil
- Wartości odżywcze
- na 1 Complete recipe
- Kalorie
- 2232 kJ / 531.4 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 77.1 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.4 g
- Błonnik
- 10.9 g
- Sód
- 7985.3 mg
Alternatywne przepisy
Gua bao (braised pork belly in bao buns)
2h
Fried Wontons
45min
Asian-style mussels
30min
Corn Tortillas
1u. 25min
The Ultimate Guiness Pot Roast
3ωρ. 25 λεπτ.
Spaghetti alla carbonara
30min
Mango pudding (Brendan Pang)
2h 15min
Chilli and garlic prawns
1u. 10min
Korean fried chicken
4 godz.
Chilli crab with coconut rice and sambal (TM6, Mark LaBrooy)
1h 30min
Chilli crab with coconut rice and sambal (Mark LaBrooy)
1h 30min
Satay sauce
15min