![Rosewater madeleines Rosewater madeleines](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/573B7211-A213-4852-B68E-7CB0F5EA419C/Derivates/5A835E7C-3B91-4D61-A740-AE69FAAB7EB7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g extra virgin coconut oil, plus extra for greasing
- 60 g plain flour, plus extra for dusting
- 80 g raw sugar
- 2 eggs
- 3 tsp rose water
- 1 tsp natural vanilla extract
- 2 tsp milk (see Tips)
- ½ tsp baking powder
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 392.2 kJ / 93.3 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 10.6 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 28.2 mg
Alternatywne przepisy
Cheat's sourdough
74 Std.
Almond biscotti
1 Std. 10 Min
Rosewater madeleines
30min
Radish cakes
1 godz. 5 min
Pistachio cheesecakes with mango
2h 30min
Ricotta fruit tart
1h 30min
Cheese puffs with honeyed goat's cheese
2h 30min
Black & white chocolate tartufo
13h 55min
Jaffa madeleines
30min
Brioche fruit tarts
4h
Dou sha bao (red bean paste buns)
9h 30min
Pandan chiffon cake
5h 15min