Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade
- 2 tsp ground coriander
- 2 tsp Kashmiri chilli powder
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground turmeric
- 40 g cornflour (see Tips)
- 1 tsp ground black pepper
- 1 tsp salt
- 2 tsp ginger paste (see Tips)
- 1 tsp garlic paste (see Tips)
- 2 eggs
- 2 limes, juice only (approx. 40 g)
- 700 g skinless chicken thigh fillets, cut into pieces (3 cm) (see Tips)
Green chutney
- 20 g pistachios
- 20 g fresh mint leaves (approx. ½ bunch) (see Tips)
- 60 g fresh coriander, stalks and leaves only
- 4 fresh long green chillies, trimmed, cut into halves and deseeded, if preferred
- 1 lemon, juice only (approx. 40 g)
- 1 tsp ginger paste (see Tips)
- 2 - 3 tsp water
- ½ tsp salt
Assembly
- 800 g vegetable oil, for frying
- 20 fresh curry leaves
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 2298.5 kJ / 547.2 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 9.5 g
- Tłuszcz
- 44.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 730.2 mg
Alternatywne przepisy
Chicken tikka masala
1h 10 min
Ayam golek (coconut roasted spiced chicken)
3h 20 min
Tandoori chicken
45 Min
Beef madras
1j 30 menit
Chicken in yoghurt
30 min
Avial (vegetables in yoghurt)
30 min
Curried chicken rasam
50 menit
Biryani
1j 25 menit
Chicken korma
45 Min
Gobi masala
30 min
Bhuna gosht
1j 20 menit
Murgh makhani (Butter chicken)
1 Std. 15 Min