![Chicken 65 and green chutney Chicken 65 and green chutney](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D3FC7A7F-0536-41B9-BB2E-AE8D2606C94F/Derivates/21B3A9B2-4DC2-4439-A6E2-3C2081DB7D81.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade
- 2 tsp ground coriander
- 2 tsp Kashmiri chilli powder
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground turmeric
- 40 g cornflour (see Tips)
- 1 tsp ground black pepper
- 1 tsp salt
- 2 tsp ginger paste (see Tips)
- 1 tsp garlic paste (see Tips)
- 2 eggs
- 2 limes, juice only (approx. 40 g)
- 700 g skinless chicken thigh fillets, cut into pieces (3 cm) (see Tips)
Green chutney
- 20 g pistachios
- 20 g fresh mint leaves (approx. ½ bunch) (see Tips)
- 60 g fresh coriander, stalks and leaves only
- 4 fresh long green chillies, trimmed, cut into halves and deseeded, if preferred
- 1 lemon, juice only (approx. 40 g)
- 1 tsp ginger paste (see Tips)
- 2 - 3 tsp water
- ½ tsp salt
Assembly
- 800 g vegetable oil, for frying
- 20 fresh curry leaves
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 2298.5 kJ / 547.2 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 9.5 g
- Tłuszcz
- 44.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 730.2 mg
Alternatywne przepisy
Kuruma iraichchi with coconut roti
1 Std. 40 Min
Potato karakari
50 min
Onion bhaji
45 Min
Beef madras
1 Std. 30 Min
Rogan josh
1 Std. 35 Min
Bhuna gosht
1 godz. 20 min
Tandoori chicken
45 Min
Chicken korma
45 Min
Chicken tikka masala
1 godz. 10 min
Tandoori chicken
1 Std. 35 Min
Biryani
1h 25min
Murgh makhani (Butter chicken)
1h 15min