Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z dyni z gruszką
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
6 porcje
Składniki
-
10 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
1 ząbek czosnku
-
10 g papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
skórka z 1 cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
80 g pora tylko białej części, pokrojonego w 2 cm plastry
-
80 g korzenia selera pokrojonego na 3 cm kawałki
-
250 g gruszki obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki, plus kilka plastrów do podania
-
20 g sherry, wytrawnego20 g białego wina, wytrawnego
-
20 g oliwy z oliwek
-
500 g dyni bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
-
750 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
150 g śmietany, 18% tłuszczu plus dodatkowa ilość do podania
-
½ - 1 ½ łyżeczki soli
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
3 g
Kalorie
635.7 kJ /
151.8 kcal
Tłuszcz
8.7 g
Błonnik
5.1 g
Węglowodany
19.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ORIENTALNA JESIEŃ
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Imbirowy krem z dyni piżmowej
40 Min
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35 Min
Surowy krem z brokułów i orzechów nerkowca (dieta raw)
45 Min
Zupa krem z roszponki z brokułami i sosem z czarnych oliwek
45 Min
Placki dyniowe z parmezanem
45 Min
Zupa krem z warzyw i pokrzyw z aromatyczną granolą
1 Std. 15 Min
Zupa dyniowa z jabłkiem i kurczakiem
40 Min
Zupa dyniowo-marchewkowa
50 Min
Zupa krem z dyni z curry
35 Min
Zupa z pieczonej dyni
50 Min
Pikantna zupa dyniowa
25 Min
Krem z dyni piżmowej z mleczkiem kokosowym
30 Min