
Urządzenia i Akcesoria
Zupa tajska z pastą curry Edyty Cygan
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 porcji
Składniki
Zielona pasta curry
-
1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego
-
1 łyżeczka nasion kolendry
-
1 łyżeczka nasion kminu rzymskiego
-
1 łyżeczka soli morskiej
-
20 g korzenia imbiru, świeżego obranego
-
3 ząbki czosnku
-
55 - 60 g cebuli szalotki pokrojonej w ćwiartki
-
45 g zielonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
5 g łodyg trawy cytrynowej, świeżych pokrojonych na kawałki
-
10 g skórki z limonki
-
20 g oleju
Zupa tajska
-
120 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
50 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
70 g pora tylko białej części, pokrojonego w 2 cm plastry
-
300 g wody
-
500 g mleka kokosowego
-
15 g sosu rybnego
-
15 g sosu sojowego
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych w 2 cm kostkę
-
20 g grzybów mun, suszonych wcześniej namoczonych i pokrojonych w paski
-
150 g czerwonej papryki pokrojonej w 1 cm paski
-
150 g żółtej papryki pokrojonej w 1 cm paski
-
80 g kiełków fasoli mung, świeżych
-
80 g pędów bambusa, z puszki odsączonych z zalewy
-
szczypiorek, świeży posiekany, do podania
-
sok z limonki świeżo wyciśnięty, do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
378.2 kcal /
1583.3 kJ
Białko
22.5 g
Tłuszcz
25.8 g
Węglowodany
21.5 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
19 g
Sód
1012.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX
20 Przepisów
Polska
Polska