
Urządzenia i Akcesoria
Zupa z białych warzyw
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
-
pora tylko białej części, pokrojonego na kawałki70 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki80 g
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki100 g
-
korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki100 g
-
ząbki czosnku3
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki80 g
-
różyczek kalafiora130 g
-
kalarepy pokrojonej na kawałki120 g
-
masła pokrojonego na kawałki50 g
-
mleka 3,2% tłuszczu200 g
-
wody250 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
rozmarynu, suszonego½ łyżeczki
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
395 kcal /
1654 kJ
Białko
11 g
Tłuszcz
25 g
Węglowodany
37 g
Błonnik
10.3 g
Tłuszcz nasycony
16 g
Sód
1117 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZEPISY DLA DWOJGA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Dwukolorowa zupa-krem z białych i zielonych warzyw
55 min
Zupa krem kalafiorowa z fenkułem i szafranem
40 min
Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem
2 godz. 20 min
Zupa krem z batatów i marchewek
45 min
Zupa krem z ziemniaków
40 min
Zupa krem z porów
30 min
Krem marchewkowo-selerowy z oliwą ziołową
45 min
Zupa krem z warzyw
35 min
Zupa krem z cukinii
25 min
Prosta i uniwersalna zupa krem
45 min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35 min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 min