
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g pora tylko białej części, pokrojonego na kawałki
- 80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 100 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
- 100 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
- 3 ząbki czosnku
- 80 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
- 130 g różyczek kalafiora
- 120 g kalarepy pokrojonej na kawałki
- 50 g masła pokrojonego na kawałki
- 200 g mleka 3,2% tłuszczu
- 250 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona - ½ łyżeczki rozmarynu, suszonego
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 395 kcal / 1654 kJ
- Białko
- 11 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Węglowodany
- 37 g
- Błonnik
- 10.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Sód
- 1117 mg