Zupa z białych warzyw

Zupa z białych warzyw

4.5 1.2K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje

Składniki

  • 70 g pora tylko białej części, pokrojonego na kawałki
  • 80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 100 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 100 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
  • 3 ząbki czosnku
  • 80 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 130 g różyczek kalafiora
  • 120 g kalarepy pokrojonej na kawałki
  • 50 g masła pokrojonego na kawałki
  • 200 g mleka 3,2% tłuszczu
  • 250 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ½ łyżeczki rozmarynu, suszonego
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 395 kcal / 1654 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 37 g
Błonnik 10.3 g
Tłuszcz nasycony 16 g
Sód 1117 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...