Urządzenia i Akcesoria
Zupa z białych warzyw
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
-
70 g pora tylko białej części, pokrojonego na kawałki
-
80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
100 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
100 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
3 ząbki czosnku
-
80 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
130 g różyczek kalafiora
-
120 g kalarepy pokrojonej na kawałki
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
200 g mleka 3,2% tłuszczu
-
250 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki rozmarynu, suszonego
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1117 mg
Białko
11 g
Kalorie
1654 kJ /
395 kcal
Tłuszcz
25 g
Błonnik
10.3 g
Tłuszcz nasycony
16 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEPISY DLA DWOJGA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Dwukolorowa zupa-krem z białych i zielonych warzyw
55 Min
Krem z młodej kalarepy z olejem koperkowym
50 Min
Zupa krem z ciecierzycy i kalafiora
45 Min
Krem z kalafiora z czarną soczewicą
1 Std. 50 Min
Zupa krem kalafiorowa z fenkułem i szafranem
40 Min
Zupa krem z porów
30 Min
Kremowa zupa z pieczonych buraków
1 Std. 40 Min
Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem
2 Std. 20 Min
Zupa krem z groszku
40 Min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 Min
Zupa krem z buraków
45 Min
Zupa krem z cukinii
25 Min