Zupa z białych warzyw

Zupa z białych warzyw

4.5 1.1K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje

Składniki

  • pora tylko białej części, pokrojonego na kawałki
    70 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    80 g
  • korzenia selera pokrojonego na kawałki
    100 g
  • korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
    100 g
  • ząbki czosnku
    3
  • ziemniaków pokrojonych na kawałki
    80 g
  • różyczek kalafiora
    130 g
  • kalarepy pokrojonej na kawałki
    120 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    50 g
  • mleka 3,2% tłuszczu
    200 g
  • wody
    250 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 czubata łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • rozmarynu, suszonego
    ½ łyżeczki
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 395 kcal / 1654 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 37 g
Błonnik 10.3 g
Tłuszcz nasycony 16 g
Sód 1117 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...