Zupa krem z marchewki z tymiankiem
TM6 TM5

Zupa krem z marchewki z tymiankiem

4.3 (506 ocen)

Składniki

  • 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 500 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 650 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l)
  • 1 łyżeczka tymianku, świeżego, tylko liście
    lub ½ łyżeczki tymianku, suszonego
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 100 g śmietany, 12% tłuszczu
  • 2 - 3 krople sosu Worcestershire

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
350 kJ / 84 kcal
Białko
2 g
Węglowodany
7 g
Tłuszcz
5 g
Błonnik
4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy