Zupa krem z marchewki z tymiankiem

Zupa krem z marchewki z tymiankiem

4.3 524 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
5 porcji

Składniki

  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    100 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    500 g
  • oliwy z oliwek
    15 g
  • wody
    650 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l)
  • tymianku, świeżego tylko liście
    1 łyżeczka
    ½ łyżeczki tymianku, suszonego
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • śmietany, 12% tłuszczu
    100 g
  • sosu Worcestershire
    2 - 3 krople

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 84 kcal / 350 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 7 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...