Zupa krem z marchewki z tymiankiem

Zupa krem z marchewki z tymiankiem

4.3 562 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
5 porcji

Składniki

  • 100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 500 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 650 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l)
  • 1 łyżeczka tymianku, świeżego tylko liście
    ½ łyżeczki tymianku, suszonego
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 100 g śmietany, 12% tłuszczu
  • 2 - 3 krople sosu Worcestershire

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 2 g
Kalorie 350 kJ / 84 kcal
Tłuszcz 5 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...