Zupa krem kalafiorowa z fenkułem i szafranem
TM6 TM5

Zupa krem kalafiorowa z fenkułem i szafranem

4.5 ( 198 ocen )

Składniki

  • 50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 800 g wody
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 2 kostki bulionu warzywnego pokruszone
  • 600 g różyczek kalafiora
  • 300 g fenkułu pokrojonego na kawałki
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 szczypta nitek szafranu
  • 25 g masła

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
109.8 kcal / 459.9 kJ
Białko
6.8 g
Tłuszcz
6.7 g
Węglowodany
8.9 g
Błonnik
4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy