
Urządzenia i Akcesoria
Placki cukiniowe z dipem bazyliowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
Placki cukiniowe
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia blachy
-
sera parmezan pokrojonego na kawałki100 g
-
cebuli szalotki20 g
-
pora tylko białej części, pokrojonego na 4 cm kawałki80 g
-
cukinii pokrojonej na kawałki250 g
-
masła20 g
-
mąki pszennej pełnoziarnistej120 g
-
jajka2
-
śmietany, 36% tłuszczu2 łyżki
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
Dip bazyliowy
-
liści bazylii, świeżych12
-
twarogu półtłustego, pokrojonego na kawałki240 g
-
śmietany, 12% tłuszczu80 g
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego5 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcje
Kalorie
415.1 kcal /
1736.9 kJ
Białko
23.8 g
Tłuszcz
20.6 g
Węglowodany
33.7 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
11.5 g
Sód
1204.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska