Placki cukiniowe z dipem bazyliowym

Placki cukiniowe z dipem bazyliowym

4.2 1.4K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

Placki cukiniowe
  • oliwa z oliwek do natłuszczenia blachy
  • sera parmezan pokrojonego na kawałki
    100 g
  • cebuli szalotki
    20 g
  • pora tylko białej części, pokrojonego na 4 cm kawałki
    80 g
  • cukinii pokrojonej na kawałki
    250 g
  • masła
    20 g
  • mąki pszennej pełnoziarnistej
    120 g
  • jajka
    2
  • śmietany, 36% tłuszczu
    2 łyżki
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
Dip bazyliowy
  • liści bazylii, świeżych
    12
  • twarogu półtłustego, pokrojonego na kawałki
    240 g
  • śmietany, 12% tłuszczu
    80 g
  • soku z cytryny świeżo wyciśniętego
    5 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcje

Kalorie 415.1 kcal / 1736.9 kJ
Białko 23.8 g
Tłuszcz 20.6 g
Węglowodany 33.7 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 11.5 g
Sód 1204.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...