Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 - 20 g koperku, świeżego, tylko liście
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 300 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 700 - 800 g wody
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszone - 200 g liści szpinaku baby, świeżych
- 200 g jogurtu naturalnego
- 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki soli
- chrzan, tarty, do smaku
- 6 jajek ugotowanych na twardo, przekrojonych na pół
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 723 kJ / 172.7 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 14.8 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 914.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa krem z jarmużu
30min
Krem z młodej kalarepy z olejem koperkowym
50min
Zupa krem z ciecierzycy z czosnkiem
30min
Zupa krem ziemniaczano-szpinakowa, wytrawny flan jajeczny
45min
Zielona zupa krem z oczami z mozzarelli
30min
Krem marchewkowo-selerowy z oliwą ziołową
45min
Zupa z papryki i parmezanu
20min
Zupa krem z porów
30min
Zupa krem z groszku
40min
Zupa krem czosnkowo-serowa
40min
Zupa krem z resztek warzyw
50min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35min