Zupa krem ze szparagów

Zupa krem ze szparagów

4.6 648 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • 1000 g białych szparagów
  • 20 - 25 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 15 g masła
  • 350 - 400 g wody
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l)
  • 70 - 80 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • 1 płaska łyżeczka cukru
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 150.5 kcal / 629.6 kJ
Białko 6.1 g
Tłuszcz 10.3 g
Węglowodany 12.4 g
Błonnik 5.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...