Zupa krem ze szparagów
TM6 TM5

Zupa krem ze szparagów

4.6 (496 ocen)

Składniki

  • 1000 g białych szparagów
  • 20 - 25 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
  • 15 g masła
  • 350 - 400 g wody
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l)
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • 1 płaska łyżeczka cukru
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • 70 - 80 g śmietany, min. 30% tłuszczu

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
573 kJ / 136 kcal
Białko
5.3 g
Węglowodany
11.6 g
Tłuszcz
9.6 g
Błonnik
3.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy