
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem ze szparagów
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
1000 g białych szparagów
-
20 - 25 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
15 g masła
-
350 - 400 g wody
-
½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
70 - 80 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
1 płaska łyżeczka cukru
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
150.5 kcal /
629.6 kJ
Białko
6.1 g
Tłuszcz
10.3 g
Węglowodany
12.4 g
Błonnik
5.5 g