
Urządzenia i Akcesoria
Chleb żytni pełnoziarnisty na zakwasie
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 16 godz.
22 kromki
Składniki
-
olej kokosowy do natłuszczenia formy keksowej (patrz wariant)
-
200 g żytniego zakwasu chlebowego (patrz wskazówka)
-
450 g wody letniej, plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
-
10 g soli
-
500 g mąki żytniej razowej (patrz wariant)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
92 kcal /
385.2 kJ
Białko
2.2 g
Tłuszcz
1 g
Węglowodany
20.2 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Sód
177.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWA PIEKARNIA III
10 Przepisów
Polska
Polska