
Urządzenia i Akcesoria
Chleb żytnio-pszenny z oliwkami i bazylią
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
22 kromki
Składniki
-
wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni250 g
-
oliwy z oliwek25 g
-
drożdży świeżych pokruszonych25 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego20 g
-
mąki żytniej razowej300 g
-
mąki pszennej (typ 650)200 g
-
czarnych oliwek, bez pestek100 g
-
liści bazylii, świeżych10 g
-
soli2 łyżeczki
-
masło do natłuszczenia formy
-
ziarna sezamu, białego do posypania chleba
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
101.6 kcal /
425.5 kJ
Białko
2.6 g
Tłuszcz
3.1 g
Węglowodany
18 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Sód
287 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE HISTORIE
65 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Chleb z otrębami
1 godz. 35 min
Chleb czworaczek
1 godz. 30 min
Ziołowy chleb pełnoziarnisty
1 godz. 45 min
Bułki orkiszowo-żytnie z ziarnem żyta i rozmarynem
1 godz. 30 min
Pszenno-żytni chleb z naczynia kamionkowego
2 godz.
Chleb orkiszowo-żytni z naczynia kamionkowego
2 godz. 20 min
Chleb cebulowy z wędzonym serem
2 godz. 55 min
Chleb orkiszowy z płatkami owsianymi i sezamem
1 godz. 45 min
Chleb z ziarnami
2 godz. 30 min
Chleb jabłkowy z płatkami owsianymi i tymiankiem
1 godz. 30 min
Chleb pszenny z siemieniem lnianym
2 godz. 30 min
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2 godz. 10 min