
Urządzenia i Akcesoria
Chleb żytnio-pszenny z oliwkami i bazylią
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
22 kromki
Składniki
-
250 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
-
25 g oliwy z oliwek
-
25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
20 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
300 g mąki żytniej razowej
-
200 g mąki pszennej (typ 650)
-
100 g czarnych oliwek, bez pestek
-
10 g liści bazylii, świeżych
-
2 łyżeczki soli
-
masło do natłuszczenia formy
-
ziarna sezamu, białego do posypania chleba
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
101.6 kcal /
425.5 kJ
Białko
2.6 g
Tłuszcz
3.1 g
Węglowodany
18 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Sód
287 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska