Chleb żytnio-pszenny z oliwkami i bazylią

Chleb żytnio-pszenny z oliwkami i bazylią

4.6 275 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
22 kromki

Składniki

  • wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
    250 g
  • oliwy z oliwek
    25 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    25 g
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    20 g
    20 g miodu
  • mąki żytniej razowej
    300 g
  • mąki pszennej (typ 650)
    200 g
  • czarnych oliwek, bez pestek
    100 g
  • liści bazylii, świeżych
    10 g
  • soli
    2 łyżeczki
  • masło do natłuszczenia formy
    olej kokosowy, do natłuszczenia formy
  • ziarna sezamu, białego do posypania chleba

Wartości odżywcze na 1 kromkę

Kalorie 101.6 kcal / 425.5 kJ
Białko 2.6 g
Tłuszcz 3.1 g
Węglowodany 18 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 0.6 g
Sód 287 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...