Urządzenia i Akcesoria
Konfitura żurawinowa do mięs i serów
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 45 min
500 g
Składniki
-
200 g żurawiny, suszonej
-
ciepła woda do namoczenia żurawiny
-
100 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
20 g oliwy z oliwek
-
30 - 50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
40 g czerwonego octu winnego
-
2 szczypty cynamonu, mielonego
-
1 łyżka skórki otartej z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek
-
100 g wody
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 szczypty soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
66.4 mg
Białko
0.6 g
Kalorie
863.3 kJ /
206.3 kcal
Tłuszcz
4.5 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Węglowodany
44.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BOŻE NARODZENIE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sos cumberland
15 Min
Konfitura z zielonych pomidorów
1 Std. 30 Min
Konfitura z płatków róży
15 Min
Chrzan z jabłkami
15 Min
Chrzan tarty podstawowy
10 Min
Mus z wątróbki z konfiturą wiśniową
45 Min
Sos majonezowy z musem jabłkowym i chrzanem
20 Min
Piersi z kaczki w papilotach z sosem pomarańczowym
2 Std.
Chutney śliwkowy
1 Std.
Wytrawna konfitura z pomidorów
55 Min
Konfitura z pieczonych buraków z pomarańczą
2 Std. 30 Min
Agrestowy chutney
40 Min