Konfitura żurawinowa do mięs i serów
TM6 TM5

Konfitura żurawinowa do mięs i serów

4.0 (47 ocen)

Składniki

  • 200 g żurawiny, suszonej
  • woda, ciepła, do namoczenia żurawiny
  • 100 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 30 - 50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 40 g czerwonego octu winnego
  • 2 szczypty cynamonu, mielonego
  • 1 łyżka skórki otartej z pomarańczy, ekologicznej, bez białych błonek
  • 100 g wody
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 szczypty soli

Wartości odżywcze
na 1 Cały przepis
Kalorie
4097 kJ / 979 kcal
Białko
2 g
Węglowodany
204 g
Tłuszcz
23 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Błonnik
13.5 g
Sód
596 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy