
Urządzenia i Akcesoria
Chleb żytni na zakwasie z siemieniem lnianym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 16 godz.
25 kromek
Składniki
-
masło do natłuszczenia
-
ziaren żyta (patrz wariant)200 g
-
wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni450 g
-
żytniego zakwasu chlebowego (patrz wskazówka)200 g
-
mąki żytniej (typ 720, patrz wariant)320 g
-
siemienia lnianego30 g
-
płatków owsianych, górskich30 g
-
otrębów żytnich20 g
-
soli2 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
96.6 kcal /
404 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
1 g
Węglowodany
19.7 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Sód
202.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Chleb pszenny na zakwasie
12 Std.
Chleb czworaczek
1 Std. 30 Min
Chleb żytni na zakwasie
17 Std. 25 Min
Żytni zakwas chlebowy
96 Std.
Pełnoziarnisty chleb orkiszowy na zakwasie żytnim
17 Std. 20 Min
Chleb pszenno-żytni na zakwasie z oliwkami
5 Std. 10 Min
Pszenno-żytni chleb pełnoziarnisty na zakwasie z maślanką i słonecznikiem
18 Std. 45 Min
Chleb żytni pełnoziarnisty na zakwasie
16 Std.
Żytni chleb pełnoziarnisty na zakwasie z suszonymi śliwkami
16 Std. 30 Min
Chleb „bliźniak” na zakwasie (z naczynia kamionkowego)
16 Std. 30 Min
Chleb pszenno-żytni na zakwasie z pięcioma ziarnami
18 Std. 45 Min
Chleb pszenno-żytni na zakwasie
18 Std. 20 Min