Pasztet z gęsi z suszonymi śliwkami

Pasztet z gęsi z suszonymi śliwkami

4.8 59 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 8 godz. 35 min
16 porcji

Składniki

  • 1000 g wody
  • 4 liście laurowe, suszone
  • 8 ziaren ziela angielskiego
  • 4 owoce jałowca
  • 4 nogi z gęsi (1800-2000 g)
  • 250 g wątróbek drobiowych oczyszczonych
  • 100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 2 ząbki czosnku
  • masło miękkie, do natłuszczenia formy
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 1 płaska łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • 1 łyżeczka majeranku, suszonego
  • 3 jajka
  • 50 g bułki tartej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
  • 100 g śliwek suszonych, bez pestek przekrojonych na pół

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 488 kcal / 2044 kJ
Białko 22.4 g
Tłuszcz 41.8 g
Węglowodany 7.5 g
Błonnik 0.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...