Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 15 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- ½ papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w plastry
- 1000 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 70 g cukru
- 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 1144.1 kJ / 273.4 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 71.8 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 8.4 g
- Sód
- 4.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dżem z jabłek i kiwi
40 min
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 godz. 30 min
Dżem morelowy z imbirem (z mieszanką żelującą 3:1)
1h
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 min
Powidła owocowe
1h 35 min.
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min
Powidła śliwkowe
2h
Mus marchewkowo-jabłkowy
25 min
Mus jabłkowy
15 Min
Dżem śliwkowo-borówkowy; Dżem jabłkowo-dyniowy (z cukrem żelującym 2:1)
1h
Konfitura brzoskwiniowo-żurawinowa
1h 25min