Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 15 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w plastry
- ½ papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w plastry
- 1000 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
- 70 g cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 688 kJ / 165 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mus jabłkowy (na szarlotkę)
40 min
Sos owocowy coulis
10 min
Marmolada pomarańczowo-daktylowa
40 min
Kompot gruszkowy (w słoikach na zimę)
50 min
Sos jabłkowy
20min
Dżem z jabłek i winogron
45 min
Zimowe latte macchiato
15min
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1h 15 min
Mus marchewkowo-jabłkowy
25 min
Konfitura jabłkowa z migdałami
1h 30 min
Mus owocowy (dla dzieci)
15min
Mus jabłkowy
15min