Dżem rabarbarowy z goździkami i imbirem

Dżem rabarbarowy z goździkami i imbirem

4.6 133 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
2 słoiki

Składniki

  • 1 cytryna ekologiczna
  • 10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry (patrz wariant)
  • 150 g wody
  • 450 g rabarbaru bez łyka, pokrojonego na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • 225 g cukru
  • 4 goździki
  • 1 łyżeczka pektyny jabłkowej (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 słoik

Sód 15.2 mg
Białko 2.5 g
Kalorie 2074.7 kJ / 495.9 kcal
Tłuszcz 0.6 g
Błonnik 5.1 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Węglowodany 126.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...