Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cytryna, ekologiczna
- 10 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry (patrz wariant)
- 150 g wody
- 450 g rabarbaru, bez łyka, pokrojonego na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
- 225 g cukru
- 4 goździki
- 1 łyżeczka pektyny jabłkowej (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 4155 kJ / 993 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 253 g
- Tłuszcz
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dżem morelowy z imbirem (z mieszanką żelującą 3:1)
1 godz.
Dżem rabarbarowy z wodą z kwiatów pomarańczy
45 min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40min
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 min
Marmolada cukiniowo-imbirowa
40min
Konfitura jagodowa z anyżem
1h 10min
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1 godz. 15 min
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 godz. 30 min
Marmolada truskawkowa z Aperolem®
20 Min
Powidła śliwkowo-czekoladowe
1 godz. 30 min
Powidła śliwkowe
2h
Dżem truskawkowo-jabłkowy
45 min