![Dżem rabarbarowy z goździkami i imbirem Dżem rabarbarowy z goździkami i imbirem](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ba68aa8f-4ff7-4c59-b26e-9b69c05d1d3c/Derivates/d66b531c-4831-4181-9811-44faea9dfdeb.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cytryna, ekologiczna
- 10 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry (patrz wariant)
- 150 g wody
- 450 g rabarbaru, bez łyka, pokrojonego na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
- 225 g cukru
- 4 goździki
- 1 łyżeczka pektyny jabłkowej (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 4155 kJ / 993 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 253 g
- Tłuszcz
- 1 g