Dżem rabarbarowy z goździkami i imbirem
TM6 TM5

Dżem rabarbarowy z goździkami i imbirem

4.6 (121 ocen)

Składniki

  • 1 cytryna, ekologiczna
  • 10 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry (patrz wariant)
  • 150 g wody
  • 450 g rabarbaru, bez łyka, pokrojonego na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • 225 g cukru
  • 4 goździki
  • 1 łyżeczka pektyny jabłkowej (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 Cały przepis
Kalorie
4155 kJ / 993 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
253 g
Tłuszcz
1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy