Urządzenia i Akcesoria
Pasztet z kaczki z żurawiną
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
12 porcji
Składniki
-
50 g żurawiny, suszonej
-
50 g whisky
-
800 g wody
-
3 - 4 liście laurowe, suszone
-
6 - 8 ziaren ziela angielskiego
-
4 - 5 owoców jałowca
-
400 g piersi z kaczki, ze skórą, bez kości pokrojonych na kawałki
-
400 g filety z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonych na kawałki
-
170 g wątróbki drobiowej oczyszczonej
-
140 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
50 - 60 g smalcu z kaczki lub gęsi
-
masło do natłuszczenia formy
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka gałki muszkatołowej, mielonej
-
2 łyżeczki majeranku, suszonego
-
1 czerstwa bułka uprzednio namoczona w wodzie, dokładnie odciśnięta
-
3 jajka
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
18 g
Kalorie
1247 kJ /
297 kcal
Tłuszcz
21.6 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
6.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIELKANOC
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasztet z gęsi z farszem grzybowym
9h 45min
Pâté z kurzych wątróbek
3h 30min
Wielkanocny pasztet z królika
3h
Pasztet babci Uli
8h 50min
Pasztet z gęsi z suszonymi śliwkami
8h 35min
Pasztet wieprzowy zawinięty w boczek
8h 50min
Pasztet z ryb słodkowodnych
16h 15min
Pasztet po krakowsku
2h 40min
Balotyna z kaczki
2h 45min
Pasztet
3h
Pasztet z piersi indyka
2h
Pasztet na Wielkanoc
2h 10min