Urządzenia i Akcesoria
Irlandzki chleb na sodzie
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
16 kromek
Składniki
-
250 g mąki pszennej
-
250 g mąki pszennej pełnoziarnistej
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 ½ łyżeczki sody oczyszczonej
-
450 g maślanki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Białko
4.8 g
Kalorie
521 kJ /
125 kcal
Tłuszcz
0.6 g
Węglowodany
24.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Słodkie weneckie bułki maślane
2 godz.
Bawarskie bułki preclowe (Panini di Heidi)
4 godz. 30 min
Szybkie bułeczki na proszku do pieczenia
30 min
Drożdżowy chlebek oliwny (Pompes à l'huile)
3 godz.
Aromatyczny chlebek z kminkiem i sezamem
2 godz. 40 min
Rustykalny chleb z oliwkami, figami i orzechami
2 godz. 20 min
Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą
2 godz. 45 min
Chleb żytnio-pszenny z oliwkami i bazylią
2 godz. 30 min
Bułki na piwie z cheddarem
3 godz. 15 min
Chlebki śródziemnomorskie
1 godz. 5 min
Chleb orkiszowo-żytni z naczynia kamionkowego
2 godz. 20 min
Chleb cebulowy z wędzonym serem
2 godz. 55 min