Urządzenia i Akcesoria
Irlandzki chleb na sodzie
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
16 kromek
Składniki
-
250 g mąki pszennej
-
250 g mąki pszennej pełnoziarnistej
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 ½ łyżeczki sody oczyszczonej
-
450 g maślanki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Białko
4.8 g
Kalorie
521 kJ /
125 kcal
Tłuszcz
0.6 g
Węglowodany
24.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chleb pszenny
1j 30 menit
Chleb cebulowy z wędzonym serem
2j 55 menit
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2j 10 menit
Chleb codzienny na drożdżach
3j 45 menit
Chlebki śródziemnomorskie
1j 5 menit
Chleb tostowy (bez laktozy)
2j 45 menit
Chlebek piwny
1j 20 menit
Chleb żytnio-pszenny z oliwkami i bazylią
2j 30 menit
Bawarskie bułki preclowe (Panini di Heidi)
4j 30 menit
Szybkie bułeczki na proszku do pieczenia
30 menit
Aromatyczny chlebek z kminkiem i sezamem
2j 40 menit
Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą
2j 45 menit