
Urządzenia i Akcesoria
Bezy cynamonowe z karmelizowanymi śliwkami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
9 sztuk
Składniki
Bezy
-
cukru300 g
-
białek (180-190 g)6
-
soli1 szczypta
-
białego octu winnego1 łyżeczka
-
skrobi kukurydzianej1 czubata łyżeczka
-
cynamonu, mielonego1 łyżka
Karmelizowane śliwki
-
masło miękkie, do natłuszczenia
-
śliwek (ok. 16 szt.), bez pestek, przekrojonych na pół400 - 450 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego2 łyżki
-
cynamonu, mielonego1 łyżeczka
Bita śmietana i dekoracja
-
śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki600 g
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
401.8 kcal /
1681 kJ
Białko
3.7 g
Tłuszcz
24.9 g
Węglowodany
43.9 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
15.3 g
Sód
72 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZYPRAWY
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Mazurek wieniec z karmelizowanymi cytrusami
1 godz. 35 min
Chałwowe parfait z bakaliami
13 godz. 30 min
Walentynkowa Pavlova
5 godz.
Krem z owoców leśnych (berry curd) – 700 g
20 min
Pomarańczowe zabajone
15 min
Wolno gotowane ananasy w syropie chili z kruszonką kokosową (z osłoną noża miksującego)
3 godz. 40 min
Owoce z grzańcem pod koglem-moglem
45 min
Cytrynowe tiramisu
6 godz. 25 min
Owoce zapiekane pod koglem-moglem
25 min
Kawowy crème brûlée
2 godz. 45 min
Tort bezowy z kremem budyniowym i sosem malinowym
4 godz. 40 min
Bezy klasyczne
3 godz. 15 min