Urządzenia i Akcesoria
Bezy cynamonowe z karmelizowanymi śliwkami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
9 sztuk
Składniki
Bezy
-
300 g cukru
-
6 białek (180-190 g)
-
1 szczypta soli
-
1 łyżeczka białego octu winnego
-
1 czubata łyżeczka skrobi kukurydzianej
-
1 łyżka cynamonu, mielonego
Karmelizowane śliwki
-
masło miękkie, do natłuszczenia
-
400 - 450 g śliwek (ok. 16 szt.), bez pestek, przekrojonych na pół
-
2 łyżki cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
Bita śmietana i dekoracja
-
600 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
72 mg
Białko
3.7 g
Kalorie
1681 kJ /
401.8 kcal
Tłuszcz
24.9 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
15.3 g
Węglowodany
43.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZYPRAWY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegańskie mini bezy Pavlova z kokosową bitą śmietaną
2 Std. 35 Min
Owoce z grzańcem pod koglem-moglem
45 Min
Rabarbar pod kruszonką
55 Min
Trifle truskawkowe z kremem mascarpone
50 Min
Zefir truskawkowy z bezami
15 Min
Bezy klasyczne
3 Std. 15 Min
Pavlova czekoladowa z kremem mascarpone i malinami
7 Std. 30 Min
Pavlova z kremem kokosowym i owocami tropikalnymi
8 Std. 45 Min
Owoce zapiekane pod koglem-moglem
25 Min
Kawowy crème brûlée
2 Std. 45 Min
Semifreddo z truskawkami i bezami
6 Std. 40 Min
Pomarańczowe zabajone
15 Min