Poulet à la crème de citron et panais

Poulet à la crème de citron et panais

3.6 64 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 portions

Składniki

  • 80 g de jus de citron
  • 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 2 c. à soupe de fond de volaille maison (voir "Conseil(s)")
    1 cube bouillon de volaille
  • 400 g d'eau
  • 1 gousse d'ail non épluchée
  • 600 g de filet de poulet, sans peau détaillé en cubes (3 cm)
  • 200 g de panais détaillés en cubes (3 cm)
  • 3 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 jaunes d'œufs
  • 20 g de fécule de maïs
  • 2 pincées de poivre moulu

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 412.8 kcal / 1730.5 kJ
Białko 38.5 g
Tłuszcz 21.5 g
Węglowodany 14.5 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Sód 751.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...