Galettes au cantal, champignons et jambon de pays

Galettes au cantal, champignons et jambon de pays

3.5 20 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

  • 200 g de cantal entre-deux sans croûte, coupé en morceaux d'1 cm
  • 1 gousse d'ail
  • 700 g d'eau
  • 500 g de champignons de Paris frais rosés, équeutés et émincés
  • 2 c. à soupe de jus de citron
  • pâte à galette de sarrasin (pour 6 galettes) (voir "Conseil(s)")
  • 20 g de beurre coupé en quatre
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 6 tranches de jambon cru d'Auvergne
  • 140 g de mesclun assaisonné

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 367 kcal / 1523 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...