Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g d'échalotes
- 2 gousses d'ail
- 20 g de gingembre frais
- 4 c. à soupe d'huile d'olive
- 800 g de paleron de bœuf, coupé en morceaux (3 cm)
- 400 g de lait de coco
- 1 c. à soupe de coriandre en poudre
- 1 c. à café rase de noix de muscade en poudre
- ½ c. à café de sel
- quelques feuilles de coriandre fraîche, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3115 kJ / 749.8 kcal
- Białko
- 61.3 g
- Węglowodany
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 52.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.8 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 385.8 mg
Alternatywne przepisy
Nouilles au curry et porc
50 min
Porc aux lentilles
1h 20 min
Sauté de porc au chorizo et olives vertes
2h
Porc au caramel
45 min
Poulet à l’ananas à la cubaine
50 min
Filet mignon de porc façon vindaloo
30 min
Travers de porc à la moutarde
1h 20 min
Porc aigre-doux à la purée
40 min
Poulet au vin rouge
55 min
Poulet aux pommes façon Vallée d’Auge, riz noir complet
1h
Sauté de porc à l'hawaïenne
45 min
Ragoût de canard et tagliatelle
30 min