
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g cebuli szalotki
- 1 ząbek czosnku
- 15 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do skropienia
- 100 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 100 g ogórka, pokrojonego na kawałki
- 600 g pomidorów, dojrzałych, pokrojonych w ćwiartki
- 350 g miąższu arbuza, schłodzonego, bez pestek, pokrojonego na kawałki
- 1 ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 - 2 łyżki czerwonego octu winnego
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 4 plastry szynki szwarcwaldzkiej, pokrojonej w paski
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 607 kJ / 145 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 822 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesto ze szczawiu
10 Min
Chłodnik
10 Min
Clafoutis z rabarbarem
50 Min
Zupa z rzodkiewkami i jajkami w koszulkach
45min
Chłodnik ogórkowy z jogurtem naturalnym i awokado
40 Min
Dżem rabarbarowy z goździkami i imbirem
45min
Sałatka szpinakowa z rabarbarem i truskawkami
20 min
Ostry sos z bananów
35min
Gazpacho truskawkowe z kozim serem
15 min
Espresso tonic
5 Min
Chłodnik ogórkowy z ziemniakami i jajkiem
1 Std. 30 Min
Gazpacho morelowo-pomidorowe
1sa 15 dk