
Urządzenia i Akcesoria
Chłodnik pomidorowy z arbuzem i papryką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli szalotki20 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia15 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki100 g
-
ogórka pokrojonego na kawałki100 g
-
pomidorów dojrzałych, pokrojonych w ćwiartki600 g
-
miąższu arbuza schłodzonego, bez pestek, pokrojonego na kawałki350 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
czerwonego octu winnego1 - 2 łyżki
-
octu balsamicznego1 łyżka
-
szynki szwarcwaldzkiej pokrojonej w paski4 plastry
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
145 kcal /
607 kJ
Białko
6.8 g
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
17 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
822 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LATO
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa krem z ziemniaków i pieczonych jabłek
40 min
Chłodnik
10 min
Hummus z gotowanych buraków z pomarańczą
20 min
Chłodnik z pora, selera i ziemniaków (Vichysoiss)
50 min
Zupa selerowo-gruszkowa
50 min
Zupa krem z dyni z gruszką
55 min
Gazpacho truskawkowe z kozim serem
15 min
Tarta z dynią
1 godz. 40 min
Hummus z dyni
1 godz.
Chłodnik ogórkowy z jogurtem naturalnym i awokado
40 min
Chłodnik z melona z szynką parmeńską
1 godz. 20 min
Wegańska zupa bananowa z curry
30 min