Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 60 g cebuli, przekrojonej na pół
- 250 - 300 g szparagów, zielonych, bez twardych końcówek, pokrojonych na kawałki (2-3 cm)
- 20 g oliwy z oliwek
- 6 jajek
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 500 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 870 kJ / 208 kcal
- Białko
- 14.8 g
- Węglowodany
- 3.5 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittata z batatem, cukinią i kozim twarogiem
40 min
Frittata niskowęglowodanowa
40 min
Bakłażan zapiekany z parmezanem i mozzarellą
1h
Frittata z jarmużem i ziemniakami
1h 10min
Placki cukiniowe z dipem bazyliowym
35min
Frittata cukiniowa
40 min
Frittata z bobem i młodymi ziemniakami
1h 10min
Placki szpinakowe z dipem serowo-paprykowym
40 min
Tabbouleh z bobem
50min
Jajka w kokilkach na parze
45 min
Jaglany quiche ze szpinakiem i oliwkami
1 godz. 45 min
Omlet z jarmużem
35min