Urządzenia i Akcesoria
Deser z marchewki i nerkowców
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
250 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
80 g orzeszków piniowych, plus dodatkowa ilość do dekoracji80 g orzechów nerkowca plus dodatkowa ilość posiekanych orzechów do dekoracji
-
100 g mleka
-
30 - 50 g miodu
-
30 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
1 łyżeczka kardamonu, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
65.8 mg
Białko
8.5 g
Kalorie
1551.8 kJ /
370.5 kcal
Tłuszcz
29 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Węglowodany
25.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegańska galaretka z mango i mus z nerkowców
1 godz. 50 min
Deser jogurtowy z kremem cytrynowym
50 min
Krem kokosowy z gorzką czekoladą (à la Bounty®)
50 min
Zapiekane banany w czekoladzie pod kokosanką
40 min
Kulki owsiane z burakiem i borówkami
30 min
Marchewkowe kulki energetyczne
15 min
Wegański mus z bananów i awokado
1 godz. 10 min
Koktajl brzoskwiniowo-orzechowy (bez cukru)
10 min
Kokosowe lassi
5 min
Bananowe kulki mocy
20 min
Masło daktylowe
15 min
Kruche ciasteczka z orzechami laskowymi (bezglutenowe)
1 godz. 20 min