Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- masło, ilość do natłuszczenia foremek
- 40 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- ½ pęczka koperku, świeżego
- 250 g wędzonego łososia, pokrojonego na kawałki
- 2 jajka
- 30 g mleka
- 70 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- ¼ łyżeczki pieprzu, mielonego
- 500 g wody
- serek kremowy z ziołami, ilość do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 784 kJ / 187 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta z szynką i fasolką szparagową
1h 40 min
Portugalskie zielone jajka
50 min
Pasztet z dorsza
1h 10 min
Sałatka makaronowa z krewetkami i awokado
30 min
Wytrawne muffiny cukiniowe
1h 10 min
Zapiekanka makaronowa z owocami morza i beszamelem bez laktozy
1h 10 min
Muffinki z tuńczykiem
50 min
Muffinki brokułowe z szynką
1h
Wielkanocny pasztet jajeczny
1 Std. 5 Min
Terrina z łososia i ricotty
4 godz. 35 min
Krewetki zapiekane w sosie śmietanowym
45 min
Zapiekanka ziemniaczana z łososiem i koperkiem
1h