Urządzenia i Akcesoria
Quiche z brokułami i kalafiorem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 porcje
Składniki
Spód z kruchego ciasta
-
200 g mąki pszennej
-
100 g masła schłodzonego, pokrojonego na kawałki
-
40 g wody
-
¾ łyżeczki soli
Nadzienie
-
100 g sera gouda pokrojonego na kawałki
-
400 g wody
-
1 ½ łyżeczki soli
-
100 g różyczek brokułu
-
150 g różyczek kalafiora
-
2 jajka
-
70 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
30 g migdałów, w płatkach
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
14.2 g
Kalorie
1470 kJ /
352 kcal
Tłuszcz
23 g
Węglowodany
21.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KAPUSTY I SPÓŁKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Warzywna zapiekanka z ciastem filo
1 godz. 20 min
Quiche ze szpinakiem i papryką
1 godz.
Quiche z burakami i oscypkiem na razowym spodzie z czarnuszką
2 godz. 20 min
Jaglany quiche ze szpinakiem i oliwkami
1 godz. 45 min
Tarta podhalańska - trzy sery Dominiki Zięder
1 godz. 30 min
Kuskus z morelami, orzechami laskowymi i serem feta oraz mieszanymi warzywami
1 godz. 15 min
Tarta wegetariańska
1 godz. 10 min
Zapiekanka z kaszy gryczanej
1 godz. 40 min
Quiche z pieczarkami
1 godz. 40 min
Lasagne z bakłażanem i ricottą na parze
1 godz. 25 min
Quiche z pomidorkami koktajlowymi
1 godz. 45 min
Tarta z dynią
1 godz. 40 min