
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spód z kruchego ciasta
- 200 g mąki pszennej
- 100 g masła, schłodzonego, pokrojonego na kawałki
- 40 g wody
- ¾ łyżeczki soli
Nadzienie
- 100 g sera Gouda, pokrojonego na kawałki
- 400 g wody
- 1 ½ łyżeczki soli
- 100 g różyczek brokułu
- 150 g różyczek kalafiora
- 2 jajka
- 70 g śmietany, 30% tłuszczu
- 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 30 g migdałów, w płatkach
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1470 kJ / 352 kcal
- Białko
- 14.2 g
- Węglowodany
- 21.8 g
- Tłuszcz
- 23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche z pieczarkami
1 godz. 40 min
Tort porowy
1 godz. 30 min
Tarta z dynią
1 godz. 40 min
Tarta wegetariańska
1 godz. 10 min
Paszteciki śródziemnomorskie
50 min
Frittata z jarmużem i ziemniakami
1 godz. 10 min
Warzywna zapiekanka z ciastem filo
1 godz. 20 min
Zapiekanka z kaszy gryczanej
1 godz. 40 min
Quiche ze szpinakiem i papryką
1 godz.
Tarta z szynką i fasolką szparagową
1 godz. 40 min
Jaglany quiche ze szpinakiem i oliwkami
1 godz. 45 min
Quiche z pomidorkami koktajlowymi
1 godz. 45 min