Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka z kaszy gryczanej
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porcje
Składniki
-
1000 g wody
-
100 g kaszy gryczanej, prażonej
-
bułka tarta ilość do oprószenia formy
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g masła
-
200 g cukinii obranej, pokrojonej w ok. 2 cm kostkę
-
1 jajko
-
250 g sera feta pokrojonego na kawałki
-
½ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
włoski pomidor koktajlowy ilość do dekoracji (ok. 5-10 szt.)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
16.5 g
Kalorie
1385.8 kJ /
331 kcal
Tłuszcz
20.2 g
Błonnik
2.5 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Jaglany quiche ze szpinakiem i oliwkami
1 godz. 45 min
Frittata z jarmużem i ziemniakami
1 godz. 10 min
Gratin z czerwoną soczewicą, bakłażanem i cukinią
1 godz. 10 min
Ragout z marynowanym tofu
1 godz. 40 min
Kotlety z kaszy gryczanej z sosem pomidorowym
1 godz. 35 min
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1 godz. 30 min
Pęczotto z pomidorami
50 min
Cukinia nadziewana kaszą jaglaną
1 godz. 20 min
Pilaw z ziarnami i burakiem
30 min
Quiche z brokułami i kalafiorem
1 godz. 50 min
Kotlety z kaszy gryczanej i czarnej fasoli
1 godz. 10 min
Papryki faszerowane komosą ryżową i soczewicą
1 godz. 20 min