Urządzenia i Akcesoria
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
50 g orzechów włoskich, łuskanych
-
150 g gruszkę bez gniazd nasiennych, nieobranych, pokrojonych w 2 mm plastry
-
30 g masła
-
150 g gruszkę bez gniazd nasiennych, obranych, pokrojonych na kawałki
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g oliwy z oliwek
-
400 g ryżu do risotto
-
150 g białego wina, wytrawnego
-
700 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
200 g sera gorgonzola pokrojonego na kawałki
-
pieprz czarny, mielony do smaku
-
1 łyżka tymianku, świeżego tylko liście
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
15.3 g
Kalorie
2496 kJ /
596 kcal
Tłuszcz
30 g
Błonnik
4.3 g
Węglowodany
66.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Risotto szparagowe
20 min
Szafranowe risotto ze szparagami
35 min
Risotto z kurkami
35 min
Risotto z grzybami
1 h 5 min
Risotto z groszkiem i miętą
40 min
Risotto z wędzonym pstrągiem, selerem naciowym i orzechami włoskimi
45 min
Risotto pomarańczowe
45 min
Risotto dyniowe z boczkiem
35 min
Risotto z burakami i balsamico
40 min
Risotto z cukinią i serem feta
30 min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40 min
Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem
35 min