
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ząbek czosnku
- 50 g oleju kokosowego
- 100 g liści szpinaku, świeżych
- 160 g cebuli przekrojonej na pół
- 200 g ryżu do risotto np. Arborio
- 100 g białego wina, wytrawnego wegańskiego
- 120 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy, pokrojonych w paski
- 240 - 250 g mleka kokosowego
- 400 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona - ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 30 g płatków drożdżowych plus dodatkowa ilość do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 536 kcal / 2243.5 kJ
- Białko
- 9.5 g
- Tłuszcz
- 29.3 g
- Węglowodany
- 57.8 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.5 g
- Sód
- 384.3 mg