
Urządzenia i Akcesoria
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
ząbek czosnku1
-
oleju kokosowego50 g
-
liści szpinaku, świeżych100 g
-
cebuli przekrojonej na pół160 g
-
ryżu do risotto np. Arborio200 g
-
białego wina, wytrawnego wegańskiego100 g
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy, pokrojonych w paski120 g
-
mleka kokosowego240 - 250 g
-
wody400 g
-
koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
płatków drożdżowych plus dodatkowa ilość do podania30 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
536 kcal /
2243.5 kJ
Białko
9.5 g
Tłuszcz
29.3 g
Węglowodany
57.8 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
21.5 g
Sód
384.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WEGE ENERGIA
10 Przepisów
Polska
Polska