Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami

Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami

3.9 585 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • 1 ząbek czosnku
  • 50 g oleju kokosowego
  • 100 g liści szpinaku, świeżych
  • 160 g cebuli przekrojonej na pół
  • 200 g ryżu do risotto np. Arborio
  • 100 g białego wina, wytrawnego wegańskiego
  • 120 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy, pokrojonych w paski
  • 240 - 250 g mleka kokosowego
  • 400 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 30 g płatków drożdżowych plus dodatkowa ilość do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 536 kcal / 2243.5 kJ
Białko 9.5 g
Tłuszcz 29.3 g
Węglowodany 57.8 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 21.5 g
Sód 384.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...