Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami

Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami

3.9 579 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • ząbek czosnku
    1
  • oleju kokosowego
    50 g
  • liści szpinaku, świeżych
    100 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    160 g
  • ryżu do risotto np. Arborio
    200 g
  • białego wina, wytrawnego wegańskiego
    100 g
  • suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy, pokrojonych w paski
    120 g
  • mleka kokosowego
    240 - 250 g
  • wody
    400 g
  • koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • płatków drożdżowych plus dodatkowa ilość do podania
    30 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 536 kcal / 2243.5 kJ
Białko 9.5 g
Tłuszcz 29.3 g
Węglowodany 57.8 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 21.5 g
Sód 384.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...