
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g oleju
-
200
g grzybów shiitake, świeżych pokrojonych w plastry
lub 200 g grzybów shiitake, suszonych pokrojonych w plastry - 150 g marchewki pokrojonej w słupki (0,5 x 8 cm)
- 95 g pora pokrojonego w plastry
- 900 g bulionu warzywnego, płynnego (patrz wskazówka)
- 40 g pasty miso
- 80 g wody
- 250 g tofu, średnio twardego pokrojonego w 1 cm kostkę
- 1 szczypta soli
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- cebula dymka pokrojona w 3 mm plastry, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 120.8 kcal / 505.4 kJ
- Białko
- 8.6 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Węglowodany
- 10.8 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.85 g
- Sód
- 326.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Koreański ramen z tofu
50 min
Wegański ramen z masłem orzechowym
45 min
Zupa miso
45 min
Pikantna zupa imbirowo-limonkowa z wędzonym tofu
30 min
Zupa Khao soi z tofu, brokułem i prażynkami z makaronu ryżowego
50 min
Orientalna zupa z makaronem i sajgonki na parze
1 godz.
Zupa z kimchi i tofu
30 min
Zupa z grzybami w pięciu smakach
40 min
Japońska zupa ramen
1 godz. 50 min
Sałatka z wodorostów wakame z grzybami mun i sezamem
45 min
Wegetariańskie chop suey
1 godz. 5 min
Azjatycka zupa warzywna z tofu
1 godz. 30 min