
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g oleju
-
200
g grzybów shiitake, świeżych, pokrojonych w plastry
lub 200 g grzybów shiitake, suszonych, uprzednio namoczonych, pokrojonych w plastry - 150 g marchewki, pokrojonej w słupki (0,5 x 8 cm)
- 95 g pora, pokrojonego w plastry
- 900 g bulionu warzywnego, płynnego (patrz wskazówka)
- 40 g pasty miso
- 80 g wody
- 250 g tofu, średnio twardego, pokrojonego w 1 cm kostkę
- 1 szczypta soli
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- cebula dymka, pokrojona w 3 mm plastry, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 377 kJ / 90 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Azjatycka zupa warzywna z tofu
1h 30min
Ostra zupa z owocami morza (Tom Yum)
30min
Tajski bulion z krewetkami, pikantne jabłka
1h 15min
Pak choi na parze z sezamem i sosem sojowym
40min
Sałatka z wodorostów wakame z grzybami mun i sezamem
45 Min
Zupa miso
45 Min
Tajska zupa z krewetkami (Tom Kha Goong)
40min
Letnie rollsy z sosem z orzeszków ziemnych
1h
Zupa z kimchi i tofu
30min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35min
Pikantna zupa imbirowo-limonkowa z wędzonym tofu
30min
Japońska zupa ramen
1 Std. 50 Min