Zupa miso z warzywami

Zupa miso z warzywami

4.4 370 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji

Składniki

  • 10 g oleju
  • 200 g grzybów shiitake, świeżych pokrojonych w plastry
    200 g grzybów shiitake, suszonych, pokrojonych w plastry
  • 150 g marchewki pokrojonej w słupki (0,5 x 8 cm)
  • 95 g pora pokrojonego w plastry
  • 900 g bulionu warzywnego, płynnego (patrz wskazówka)
  • 40 g pasty miso
  • 80 g wody
  • 250 g tofu, średnio twardego pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 1 szczypta soli
  • 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • cebula dymka pokrojona w 3 mm plastry, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 120.8 kcal / 505.4 kJ
Białko 8.6 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 10.8 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 0.85 g
Sód 326.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...