
Urządzenia i Akcesoria
Lasagne z bakłażanem i ricottą na parze
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
3 porcje
Składniki
-
50 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
5 - 10 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
1 - 2 szczypty pieprzu, świeżo zmielonego
-
1100 g wody
-
2 łyżeczki soli
-
160 g płatów makaronu suchego, typu lasagne
-
300 g bakłażana
-
1 ząbek czosnku
-
50 g cebuli pokrojonej na kawałki
-
50 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
30 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
30 g oliwy z oliwek extra virgin
-
500 g krojonych pomidorów z puszki
-
250 g sera ricotta odsączonego z zalewy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
561 kcal /
2352 kJ
Białko
24 g
Tłuszcz
29 g
Węglowodany
48 g
Błonnik
7 g