
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
- 5 - 10 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
- 1 - 2 szczypty pieprzu, świeżo zmielonego
- 1100 g wody
- 2 łyżeczki soli
- 160 g płatów makaronu suchego, typu lasagne
- 300 g bakłażana
- 1 ząbek czosnku
- 50 g cebuli pokrojonej na kawałki
- 50 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 30 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
- 30 g oliwy z oliwek extra virgin
- 500 g krojonych pomidorów z puszki
- 250 g sera ricotta odsączonego z zalewy
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 561 kcal / 2352 kJ
- Białko
- 24 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Węglowodany
- 48 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lasagne ze szpinakiem, mozzarellą i ricottą
1 godz. 30 min
Wegetariańska moussaka (musaka)
1 godz. 5 min
Lasagne brokułowa z łososiem
1 godz. 30 min
Muszle makaronowe z pszenicy durum faszerowane ricottą i szpinakiem
1 godz. 35 min
Lasagne serowa ze szpinakiem
2 godz. 45 min
Zielone cannelloni
1 godz. 45 min
Quiche z brokułami i kalafiorem
1 godz. 50 min
Frittata z batatem, cukinią i kozim twarogiem
40 min
Tarta wegetariańska
1 godz. 10 min
Bakłażan zapiekany z parmezanem i mozzarellą
1 godz.
Bolognese z boczniaków z cukiniowym makaronem
50 min
Makaron z bakłażanem "po bolońsku"
35 min