
Urządzenia i Akcesoria
Pulpety z soczewicy z makaronem w sosie pomidorowym
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki40 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 - 10 g
-
wody1300 g
-
czerwonej soczewicy, suszonej uprzednio opłukanej pod bieżącą wodą200 g
-
cebuli przekrojonej na pół160 g
-
ząbki czosnku3
-
oliwy z oliwek30 g
-
bułki tartej50 g
-
majeranku, suszonego1 łyżeczka
-
soli2 - 2 ¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ łyżeczki
-
przecieru pomidorowego, typu passata500 g
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
-
makaronu, suchego, typu penne z pszenicy durum lub pełnoziarnistego300 g
-
olej rzepakowy ilość do smażenia
-
bazylia, świeża do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
743.8 kcal /
3114 kJ
Białko
29.5 g
Tłuszcz
24.3 g
Węglowodany
111.3 g
Błonnik
10.8 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Sód
1458.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CODZIENNE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Wegetariańskie burgery z fasoli
1 Std. 10 Min
Gulasz z soczewicy i batatów z pęczakiem
50 Min
Pieczone kotleciki z brokułu i ryżu w otrębowej panierce
1 Std. 20 Min
Pulpeciki z ciecierzycy z letnią sałatką pomidorową
1 Std.
Gulasz z soczewicy i buraków
55 Min
Zapiekanka z soczewicy
1 Std. 20 Min
Wegeburgery z kaszy jaglanej i buraka
1 Std. 15 Min
Burgery z komosy ryżowej i czarnej fasoli
1 Std.
Gratin z czerwoną soczewicą, bakłażanem i cukinią
1 Std. 10 Min
Kotlety z kaszy gryczanej i czarnej fasoli
1 Std. 10 Min
Kotleciki pietruszkowe
25 Min
Wegetariański sos boloński z soczewicą
45 Min