
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz z boczniaków z pęczakiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
250 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oleju rzepakowego
-
200 g boczniaków, świeżych pokrojonych w 1 cm paski
-
350 g wody
-
40 g sosu sojowego
-
½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
-
¼ łyżeczki chili, mielonego
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki soli
-
120 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy (patrz wskazówka)
-
120 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy
-
20 g płatków drożdżowych
-
kasza jęczmienna pęczak ugotowana, ilość do podania (patrz wskazówka)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
333.5 kcal /
1396 kJ
Białko
13 g
Tłuszcz
7.5 g
Węglowodany
58.5 g
Błonnik
10.8 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Sód
986 mg