
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz z boczniaków z pęczakiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki150 g
-
cukinii pokrojonej na kawałki250 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
oleju rzepakowego20 g
-
boczniaków, świeżych pokrojonych w 1 cm paski200 g
-
wody350 g
-
sosu sojowego40 g
-
kminu rzymskiego, mielonego½ łyżeczki
-
oregano, suszonego½ łyżeczki
-
chili, mielonego¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
-
białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy (patrz wskazówka)120 g
-
czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy120 g
-
płatków drożdżowych20 g
-
kasza jęczmienna pęczak ugotowana, ilość do podania (patrz wskazówka)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
333.5 kcal /
1396 kJ
Białko
13 g
Tłuszcz
7.5 g
Węglowodany
58.5 g
Błonnik
10.8 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Sód
986 mg