
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g liści kolendry, świeżych
- 620 g batatów pokrojonych na kawałki
- 200 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
- 1 - 2 łyżeczki czerwonej pasty curry
- 20 g oliwy z oliwek
- 500 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona - 400 g mleczka kokosowego
- 20 - 30 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 271.5 kcal / 1136.9 kJ
- Białko
- 3.4 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Węglowodany
- 29.1 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa krem z kaszy jaglanej i kukurydzy
40 min
Zupa tajska z kurczakiem i batatami
20 min
Krem z marchwi z harissą i chrupiącą ciecierzycą
55 min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35 min
Zupa krem z kopru włoskiego i marchewki
40 min
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
35 min
Zupa krem marchewkowy z kolendrą
25 min
Zupa krem z groszku
40 min
Zupa z batatów i cukinii z imbirem
25 min
Zupa krem z batatów i marchewek
45 min
Kremowa zupa batatowo-pomarańczowa
30 min
Krem marchewkowo-imbirowy z soczewicą
50 min