Zupa z batatów z pastą curry
TM5 TM6

Zupa z batatów z pastą curry

4.4 (96 ocen)

Składniki

  • 5 g liści kolendry, świeżych
  • 620 g batatów, pokrojonych na kawałki
  • 200 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
  • 1 - 2 łyżeczki czerwonej pasty curry
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 500 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 400 g mleczka kokosowego
  • 20 - 30 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1136.9 kJ / 271.5 kcal
Białko
3.4 g
Węglowodany
29.1 g
Tłuszcz
16.2 g
Błonnik
3.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy