Urządzenia i Akcesoria
Bolognese z boczniaków z cukiniowym makaronem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
100 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki100 g sera pecorino pokrojonego na 3 cm kawałki
-
110 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
60 g oliwy z oliwek
-
200 g marchewki pokrojonej w 1 cm plastry
-
150 g selera naciowego pokrojonego w 1 cm plastry
-
500 g boczniaków, świeżych pokrojonych na ok. 1 cm kawałki
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki z zalewą
-
30 g koncentratu pomidorowego
-
2 liście laurowe, suszone
-
2 gałązki rozmarynu, świeżego
-
4 gałązki tymianku, świeżego
-
2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
2 łyżeczki cukru
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, mielony do smaku
-
800 g cukinii pokrojonej w cienkie podłużne paski (patrz wskazówka)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1649.7 mg
Białko
16.5 g
Kalorie
1567.9 kJ /
374.8 kcal
Tłuszcz
22.8 g
Błonnik
9.5 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Węglowodany
30.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wegańskie „flaczki” z ciecierzycą i boczniakami
30min
Ratatouille z bobem
1h
Wegańskie burrito i salsa pomidorowa z ananasem
2h 5min
Gulasz z boczniaków z pęczakiem
1h 10min
Burgery z komosy ryżowej i czarnej fasoli
1h
Wegański bigos z boczniakami
1h 40min
Wegańskie "chili con carne"
1h
Wegański gulasz z fasolą i tofu (z osłoną noża miksującego)
1h
Lasagne z bakłażanem i ricottą na parze
1h 25min
Wegetariański gulasz z tofu
30min
Wegańska fasolka po bretońsku
13h 50min
Tofu po koreańsku
1h 20min